Τι είναι το γαλλικό τοστ; Μα φυσικά οι δικές μας λαχταριστές αυγόφετες!
--- Γράφει η Αννίτα Φασιανού για το www.stasinews.gr ---
Υλικά για 6 άτομα
• 1 μπαγκέτα κομμένη σε λεπτές φέτες ή άλλο ψωμί της αρεσκείας μας
• 10 κ.σ. μερέντα
• 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 1/4 κ.γ. κανέλα σκόνη
• 240 ml. γάλα
• 60 ml. κρέμα γάλακτος
• 5 αβγά
• 20 γρ. ζάχαρη
• 1 βανίλια
Ό,τι πρέπει για ένα απολαυστικό πρωινό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ακούω Merenda και τρελαίνομαι…
Ξεκινάμε κόβοντας το ψωμί σε λεπτές φέτες. Περνάμε τις μισές φέτες με μια στρώση Merenda και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα. Προσοχή, στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα για να μη γίνει η κουζίνα βομβαρδισμένο τοπίο από τα υλικά.
Στο μεταξύ βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε ελάχιστο λάδι ή βούτυρο και το αφήνουμε να κάψει. Στη συνέχεια παίρνουμε κάθε τοστ και το βυθίζουμε στο μίγμα των αυγών. Τηγανίζουμε το τόστ αμέσως, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Στο τέλος, σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κάποιο φρούτο επιλογής σας π.χ. φράουλες ή μπανάνες.
Μια αντίστοιχη συνταγή με σοκολάτα και marshmellows μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές τις οποίες μπορεί να κάνει κάποιος, από κάτι αλμυρό έως λιγωτικά γλυκό όπως είναι αυτό που θα παρακολουθήσετε…
Δείτε προσεκτικά το βιντεάκι και δοκιμάστε το στο σπίτι, όλοι θα το λατρέψουν:
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=DrDk4jeKHLQ&feature=youtu.be[/embed]
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου