--- Γράφει η Αννίτα Φασιανού για το www.stasinews.gr ---
Αν είστε και σεις από εκείνους που λατρεύουν το κοτόπουλο και μάλιστα το λίγο πιο καυτερό και τηγανητό... ε, τότε εδώ είμαστε! Αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάσει. Ίσως να έχετε δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο σε κάποιο κατάστημα KFC, εμείς πάντως που το δοκιμάσαμε μπορούμε να πούμε εκ πείρας ότι η γεύση αυτή είναι άκρως εθιστική. Έτσι, αποφασίσαμε να βρούμε μια αντίστοιχη συνταγή για να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό το πεντανόστιμο τραγανό αποτέλεσμα και στο σπίτι.
Μπορεί να είναι λίγο παχυντικό, αλλά η γεύση του είναι πραγματική απόλαυση. Μια στο τόσο αξίζει τον κόπο μια παρασπονδία.
Υλικά για το μείγμα μυρωδικών: 1 κ.σ. δεντρολίβανο, 1 κ.σ. τζίντζερ, 1 ½ κ.γ. θυμάρι, 1 κ.σ. άγρια μαντζουράνα, 1 κ.σ. γλυκιά μαντζουράνα, 1 κ.σ. φασκόμηλο, 3 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό, 1 κ.γ. πιπέρι, 1 κ.γ. πάπρικα, 2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη, 2 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη, 3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη, 2 κ. σ. κύβο κοτόπουλο (τον κάνουμε σκόνη), 1 πακέτο για ντοματόσουπα σε σκόνη. Βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα μίξερ και ανακατεύουμε. μέχρι να γίνει ένα ένα ομοιογενές μείγμα. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα βάζο, για να διατηρηθεί το άρωμα και η γεύση των μυρωδικών. Έξτρα υλικά: 1 κοτόπουλο, καλύτερα κόψτε το σε μικρά κομμάτια για τηγάνισμα 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ. από το μείγμα μπαχαρικών που φτιάξαμε παραπάνω 1 πακέτο ντοματόσουπα σε σκόνη 2 ασπράδια αυγού 160 ml γάλα Λάδι για το τηγάνισμα Πώς το φτιάχνουμε: Ξεκινάμε χτυπώντας τα ασπράδια καλά. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα. Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ το μείγμα μπαχαρικών που φτιάξαμε παραπάνω, και το ανακατεύουμε με την σκόνη ντοματόσουπας και το αλεύρι. Στη συνέχεια παίρνουμε το κοτόπουλο ένα ένα κομμάτι και το βουτάμε πρώτα στο μείγμα με το γάλα και μετά στο μείγμα με το αλεύρι. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία τρεις φορές για κάθε κομμάτι. Τώρα το κοτόπουλο να μπει στο τηγάνι. Το βάζουμε να τηγανιστεί σε μέτρια φωτιά για περίπου 25 λεπτά, γυρνώντας το συχνά, για να ψηθεί καλά παντού. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό για εξαιρετικά τραγανό αποτέλεσμα.
Βρήκαμε για σας μια αντίστοιχη συνταγή με οδηγίες στο βίντεο που ακολουθεί:
https://youtu.be/JXCmp1jMi0w
Εδώ μπορείτε να βρείτε αναλυτικά την εναλλακτική συνταγή του βίντεο.
Αν είστε και σεις από εκείνους που λατρεύουν το κοτόπουλο και μάλιστα το λίγο πιο καυτερό και τηγανητό... ε, τότε εδώ είμαστε! Αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάσει. Ίσως να έχετε δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο σε κάποιο κατάστημα KFC, εμείς πάντως που το δοκιμάσαμε μπορούμε να πούμε εκ πείρας ότι η γεύση αυτή είναι άκρως εθιστική. Έτσι, αποφασίσαμε να βρούμε μια αντίστοιχη συνταγή για να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό το πεντανόστιμο τραγανό αποτέλεσμα και στο σπίτι.
Μπορεί να είναι λίγο παχυντικό, αλλά η γεύση του είναι πραγματική απόλαυση. Μια στο τόσο αξίζει τον κόπο μια παρασπονδία.
Υλικά για το μείγμα μυρωδικών: 1 κ.σ. δεντρολίβανο, 1 κ.σ. τζίντζερ, 1 ½ κ.γ. θυμάρι, 1 κ.σ. άγρια μαντζουράνα, 1 κ.σ. γλυκιά μαντζουράνα, 1 κ.σ. φασκόμηλο, 3 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό, 1 κ.γ. πιπέρι, 1 κ.γ. πάπρικα, 2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη, 2 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη, 3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη, 2 κ. σ. κύβο κοτόπουλο (τον κάνουμε σκόνη), 1 πακέτο για ντοματόσουπα σε σκόνη. Βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα μίξερ και ανακατεύουμε. μέχρι να γίνει ένα ένα ομοιογενές μείγμα. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα βάζο, για να διατηρηθεί το άρωμα και η γεύση των μυρωδικών. Έξτρα υλικά: 1 κοτόπουλο, καλύτερα κόψτε το σε μικρά κομμάτια για τηγάνισμα 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ. από το μείγμα μπαχαρικών που φτιάξαμε παραπάνω 1 πακέτο ντοματόσουπα σε σκόνη 2 ασπράδια αυγού 160 ml γάλα Λάδι για το τηγάνισμα Πώς το φτιάχνουμε: Ξεκινάμε χτυπώντας τα ασπράδια καλά. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα. Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ το μείγμα μπαχαρικών που φτιάξαμε παραπάνω, και το ανακατεύουμε με την σκόνη ντοματόσουπας και το αλεύρι. Στη συνέχεια παίρνουμε το κοτόπουλο ένα ένα κομμάτι και το βουτάμε πρώτα στο μείγμα με το γάλα και μετά στο μείγμα με το αλεύρι. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία τρεις φορές για κάθε κομμάτι. Τώρα το κοτόπουλο να μπει στο τηγάνι. Το βάζουμε να τηγανιστεί σε μέτρια φωτιά για περίπου 25 λεπτά, γυρνώντας το συχνά, για να ψηθεί καλά παντού. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό για εξαιρετικά τραγανό αποτέλεσμα.
Βρήκαμε για σας μια αντίστοιχη συνταγή με οδηγίες στο βίντεο που ακολουθεί:
https://youtu.be/JXCmp1jMi0w
Εδώ μπορείτε να βρείτε αναλυτικά την εναλλακτική συνταγή του βίντεο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου