--- Γράφει η Αννίτα Φασιανού για το www.stasinews.gr ---
Tώρα που μπήκε για τα καλά το φθινόπωρο, αυτό που κάνει ακόμη καλύτερα τα πρωινά μας είναι το να πίνουμε επιτέλους ζεστό καφεδάκι για να ξεκινήσει όμορφα η μέρα μας. Το καλύτερο συνοδευτικό με τον καφέ είναι φυσικά κάτι γλυκό, μυρωδάτο και ελαφρύ. Το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι μια... μηλόπιτα. Τι θα λέγατε όμως να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε κάτι λίγο πιο όμορφο σε εμφάνιση, αλλά με την ίδια νόστιμη γεύση; Ας δοκιμάσουμε λοιπόν αυτή την εύκολη συνταγή για τα εξτρίμ μηλοπιτάκια σε σχήμα τριαντάφυλλου! Αυτή η συγκεκριμένη λιχουδιά έκανε πάταγο στο Pinterest και όχι άδικα!
Υλικά για 6 τριαντάφυλλα από... μήλο:
-4 μήλα, από τα οποία έχουμε βγάλει τα κουκούτσια και τα έχουμε κόψει στη μέση (αφήστε τα με τη φλούδα)
-Χυμός από 1/2 λεμόνι
-3 κ.σ. μαρμελάδα (στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιήθηκε βερίκοκο, αλλά μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας φρούτο)
-2 κ.σ. νερό (και λίγο παραπάνω για το μούλιασμα των μήλων)
-1 φύλλο σφολιάτα
-Κανέλα, για τη γεύση
Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη ως τελική πινελιά!
Tώρα που μπήκε για τα καλά το φθινόπωρο, αυτό που κάνει ακόμη καλύτερα τα πρωινά μας είναι το να πίνουμε επιτέλους ζεστό καφεδάκι για να ξεκινήσει όμορφα η μέρα μας. Το καλύτερο συνοδευτικό με τον καφέ είναι φυσικά κάτι γλυκό, μυρωδάτο και ελαφρύ. Το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι μια... μηλόπιτα. Τι θα λέγατε όμως να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε κάτι λίγο πιο όμορφο σε εμφάνιση, αλλά με την ίδια νόστιμη γεύση; Ας δοκιμάσουμε λοιπόν αυτή την εύκολη συνταγή για τα εξτρίμ μηλοπιτάκια σε σχήμα τριαντάφυλλου! Αυτή η συγκεκριμένη λιχουδιά έκανε πάταγο στο Pinterest και όχι άδικα!
Υλικά για 6 τριαντάφυλλα από... μήλο:
-4 μήλα, από τα οποία έχουμε βγάλει τα κουκούτσια και τα έχουμε κόψει στη μέση (αφήστε τα με τη φλούδα)
-Χυμός από 1/2 λεμόνι
-3 κ.σ. μαρμελάδα (στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιήθηκε βερίκοκο, αλλά μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας φρούτο)
-2 κ.σ. νερό (και λίγο παραπάνω για το μούλιασμα των μήλων)
-1 φύλλο σφολιάτα
-Κανέλα, για τη γεύση
Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη ως τελική πινελιά!
Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες στο βίντεο που ακολουθεί:
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου