Τον Ιούλιο, ένα σμήνος από drone θα ξεκινήσει να ρίχνει πολύτιμη φαρμακευτική βοήθεια σε 21 νοσοκομεία και κλινικές στη δυτική Ρουάντα.
--- Γράφει η Αννίτα Φασιανού για το www.stasinews.gr ---Τα αυτόνομα drone δημιουργήθηκαν από την αμερικανική startup εταιρεία Zipline, η οποία υπέγραψε συμβόλαιο με την κυβέρνηση της χώρας τον Φεβρουάριο.
Είναι σχεδιασμένα να ακολουθούν ένα σχέδιο πτήσης αποθηκευμένα σε κάρτα SI, να πετούν προς μια κλινική και να ρίχνουν το φορτίο τους το οποίο είναι προσκολλημένο πάνω σε ένα χάρτινο αλεξίπτωτο από χαμηλό υψόμετρο, πριν γυρίσουν τελικά στη βάση τους. Οι μηχανές αυτές μπορούν να κουβαλήσουν μέχρι 1.6 κιλά (3.5 pounds) αίματος και φαρμάκων, και κάθε ένα από αυτά μπορεί να κάνει από 50 μέχρι 150 παραδόσεις τη μέρα, πετώντας με περίπου 300 χιλιόμετρα την ώρα.
Μπορεί να ακούγεται περίεργο το να έχει καταφέρει η Ρουάντα να θεσπίσει ένα δίκτυο με drone πριν τις ΗΠΑ, όμως έχει μεγάλο νόημα για τη χώρα το να μπορεί να παραδίδει εμπόρευμα το οποίο έχει τη δυνατότητα να σώσει ζωές - πόσο μάλλον με τη χρήση των drone, αφού στα αναπτυσσόμενα κράτη έχουμε συχνά να αντιμετωπίσουμε διάφορα προβλήματα. Τέτοια είναι για παράδειγμα οι μη ασφαλτωμένοι δρόμοι, ή ακόμη και η παντελής έλλειψη δρόμων, η αυξημένη κίνηση, προβλήματα πρόσβασης σε μέσα μεταφοράς ανάμεσα σε άλλα πράγματα.
Τώρα που υπάρχει αυτό το δίκτυο των drone, μια κλινική μπορεί να στείλει ένα μήνυμα, και το drone μπορεί να είναι εκεί μέσα σε 30 λεπτά αν βρίσκεται σε απόσταση περίπου 128 χιλιομέτρων από την βάση των μη επανδρωμένων σκαφών.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, αξίζει να αναφέρουμε άλλο ένα αντίστοιχο περιστατικό. Μια startup με την ονομασία Flirtey έκανε πρόσφατα την πρώτη της παράδοση με drone σε κατοικημένη περιοχή, στη Νεβάδα, έχοντας την έγκριση της FAA. Οπότε η συγκεκριμένη βιομηχανία κάνει πρόοδο σιγά σιγά και στις Ηνωμένες Πολιτείες...
Η Ρουάντα σχεδιάζει στο να επεκτείνει τις δυνατότητες του drone network προς όφελός της οικονομίας της χώρας. Ο William Hetzler , ιδρυτής της Zipline, είπε στους The New York Times ότι «η χώρα θέλει να γίνει ένας τεχνολογικός κόμβος για την Ανατολική Αφρική και, τελικά, για ολόκληρη την ήπειρο της Αφρικής.».
Όσο για τη Zipline, η Ρουάντα είναι μόνο η αρχή. Θα παρατάξει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της και σε άλλες αναπτυσσόμενες χώρες μέσα σε αυτό το έτος.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου