--- Γράφει η Αννίτα Φασιανού για το www.stasinews.gr ---
Σουφλέ σοκολάτας ή αλλιώς... lava cake! Όταν ακούμε τη λέξη λάβα σκεφτόμαστε ηφαίστειο, κάπως έτσι θα μοιάζει και το τελικό αποτέλεσμα του σοκολατένιου δημιουργήματος που ετοιμαζόμαστε να φτιάξουμε. Ορίστε λοιπόν μια δοκιμασμένη και πετυχημένη συνταγή για το δικό σας μοναδικό σουφλέ σοκολάτας. Δε θα μπορείτε να σταματήσετε με τίποτα στην πρώτη κουταλιά...
Πολλοί αναρωτιούνται για το πώς θα φτιάξουν το τέλειο σουφλέ σοκολάτας. Κάποιες φορές μπορεί να παραψηθεί, κάποιες άλλες να μην ψηθεί καλά και απλά να καταρρεύσει όταν πάμε να το βγάλουμε από την φόρμα. Η συνταγή που ακολουθεί λοιπόν, θα προσπαθήσει να σας γλιτώσει από τις αποτυχίες του παρελθόντος. Σύμφωνα με τον δημιουργό της, δεν έχει απογοητεύσει ποτέ κανέναν. Αν ακολουθήσετε επακριβώς τη μέθοδο και τα υλικά θα έχετε πάντα ένα τέλεια σερβιρισμένο σουφλέ για σας και για τους επισκέπτες σας!
Υλικά: 2 μερίδες
1 και 1/2 κ.σ. βούτυρο
80γρ. Μαύρη σοκολάτα (80% κακάο)
2 κ.σ. (λευκή) πολύ ψιλή ή έξτρα ψιλή ζάχαρη
1 αυγό, χτυπημένο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. απλό αλεύρι
1/2 κ.γ. ζάχαρη άχνη για το τελικό γαρνίρισμα (όχι απαραίτητο)
Μέθοδος:
Σε χαμηλή φωτιά, προσθέστε το βούτυρο και την σοκολάτα και λιώστε τα μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε τη ζάχαρη, το αυγό και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά μέχρι να συνδυαστούν μεταξύ τους τα υλικά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε ξανά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Βγάλτε το μείγμα από τη φωτιά και ρίξτε το μέσα σε ένα βουτυρομένο φορμάκι των 10 εκ., βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 220c για 9 λεπτά. Αφήστε το να σταθεί για 10 λεπτά. Βγάλτε το προσεκτικά γυρνώντας ανάποδα το φορμάκι πάνω στο πιάτο σερβιρίσματος, πασπαλίστε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε αμέσως. Καλή απόλαυση!
Σουφλέ σοκολάτας ή αλλιώς... lava cake! Όταν ακούμε τη λέξη λάβα σκεφτόμαστε ηφαίστειο, κάπως έτσι θα μοιάζει και το τελικό αποτέλεσμα του σοκολατένιου δημιουργήματος που ετοιμαζόμαστε να φτιάξουμε. Ορίστε λοιπόν μια δοκιμασμένη και πετυχημένη συνταγή για το δικό σας μοναδικό σουφλέ σοκολάτας. Δε θα μπορείτε να σταματήσετε με τίποτα στην πρώτη κουταλιά...
Πολλοί αναρωτιούνται για το πώς θα φτιάξουν το τέλειο σουφλέ σοκολάτας. Κάποιες φορές μπορεί να παραψηθεί, κάποιες άλλες να μην ψηθεί καλά και απλά να καταρρεύσει όταν πάμε να το βγάλουμε από την φόρμα. Η συνταγή που ακολουθεί λοιπόν, θα προσπαθήσει να σας γλιτώσει από τις αποτυχίες του παρελθόντος. Σύμφωνα με τον δημιουργό της, δεν έχει απογοητεύσει ποτέ κανέναν. Αν ακολουθήσετε επακριβώς τη μέθοδο και τα υλικά θα έχετε πάντα ένα τέλεια σερβιρισμένο σουφλέ για σας και για τους επισκέπτες σας!
Υλικά: 2 μερίδες
1 και 1/2 κ.σ. βούτυρο
80γρ. Μαύρη σοκολάτα (80% κακάο)
2 κ.σ. (λευκή) πολύ ψιλή ή έξτρα ψιλή ζάχαρη
1 αυγό, χτυπημένο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. απλό αλεύρι
1/2 κ.γ. ζάχαρη άχνη για το τελικό γαρνίρισμα (όχι απαραίτητο)
Μέθοδος:
Σε χαμηλή φωτιά, προσθέστε το βούτυρο και την σοκολάτα και λιώστε τα μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε τη ζάχαρη, το αυγό και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά μέχρι να συνδυαστούν μεταξύ τους τα υλικά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε ξανά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Βγάλτε το μείγμα από τη φωτιά και ρίξτε το μέσα σε ένα βουτυρομένο φορμάκι των 10 εκ., βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 220c για 9 λεπτά. Αφήστε το να σταθεί για 10 λεπτά. Βγάλτε το προσεκτικά γυρνώντας ανάποδα το φορμάκι πάνω στο πιάτο σερβιρίσματος, πασπαλίστε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε αμέσως. Καλή απόλαυση!
Molten Lava Cake :) This recipe is fool proof! Nicko's Kitchen(Full recipe in comments)
Posted by Nicko's Kitchen on Monday, 4 January 2016
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου